• -5%
Niets doen, niemand kennen - De leefwereld van sociaal geïsoleerde men
  • Niets doen, niemand kennen - De leefwereld van sociaal geïsoleerde men

Niets doen, niemand kennen - De leefwereld van sociaal geïsoleerde mensen

€41.95
€39.85 Save 5%
Tax included

Onze samenleving kent steeds meer mensen die sociaal geisoleerd zijn. Ze onderhouden in hun persoonlijke leven geen betekenisvolle contacten met familie, vrienden of kennissen en hebben niemand die hen kan steunen bij problemen of tegenslagen in het leven.

Quantity
Last items in stock

 

Security policy

 

Delivery policy

 

Return policy

Onze samenleving kent steeds meer mensen die sociaal geisoleerd zijn. Ze onderhouden in hun persoonlijke leven geen betekenisvolle contacten met familie, vrienden of kennissen en hebben niemand die hen kan steunen bij problemen of tegenslagen in het leven. Bovendien nemen ze nauwelijks deel aan het sociale en maatschappelijke leven, waardoor ze steeds verder van onze samenleving verwijderd raken.

Sociaal isolement heeft negatieve gevolgen voor het persoonlijke welzijn van mensen, voor hun maatschappelijke functioneren en voor de samenleving als geheel. Toch vormen sociaal geisoleerden tot nu toe geen beleidsmatige categorie. Dat is niet verwonderlijk, want het grootste deel van deze groep is tamelijk onzichtbaar: ze vallen niet op en zorgen niet voor overlast. Bovendien is nog weinig bekend over de omstandigheden waarin deze mensen leven en over de achtergronden van hun isolement. Dit boek brengt daar verandering in.

Niets doen, niemand kennen is gebaseerd op een onderzock naar de leefwereld van social geisoleerde mensen. Het brengt de concrete leefsituatie, de persoonlijke beleving en de overlevingsstrategieën van deze mensen in beeld. Ook biedt het inzicht in hun wensen en behoeften. Het eigen perspectief en de belevingswereld van de onderzochte groep mensen staan in dit boek centraal.

Niets doen, niemand kennen laat zien welke aangrijpingspunten er zijn om de leefsituatie van sociaal geïsoleerde mensen te verbeteren. Het levert een bijdrage aan beleid en interventies die hun sociale en maatschappelijke participatie kunnen bevorderen. Ook wordt duidelijk hoe professionele instellingen beter aan kunnen sluiten bij de specifieke problemen en behoeften van deze steeds groter wordende groep mensen. Ten slotte is er aandacht voor de belangrijke rol die vrijwilligersorganisaties en individuele burgers in hun directe woonomgeving kunnen vervullen.


De auteur:
Anja Machielse
is filosoof. Zij is werkzaam bij de vakgroep Algemene Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht. Momenteel werkt zij aan een proef schrift over de relatie tussen sociaal isolement en maatschappelijke participatie.

9789059018112

Data sheet

Auteur
MACHIELSE Anja
Editeur
REED BUSINESS
Published
2003
Pages
202
Language
Dutch

Specific References

EAN13
9789059018112
New

Comments (0)

No customer reviews for the moment.