• -5%
Boeddha: Leven en werken van de wegbereider in India
  • Boeddha: Leven en werken van de wegbereider in India

Boeddha: Leven en werken van de wegbereider in India

€25.00
€23.75 Save 5%
Tax included

Door bloedige oorlogsonlusten wordt de jonge vorst Siddharta van zijn troon gestoten en komt hij als een onbekende in de onderste kaste van de “paria’s”, de bedelaars terecht. In dienst van verschillende ‘heren’ werkte hij zich echter van kaste naar kaste omhoog

Quantity
Last items in stock

 

Security policy

 

Delivery policy

 

Return policy

Leven en werken van de wegbereider in India.

Door bloedige oorlogsonlusten wordt de jonge vorst Siddharta van zijn troon gestoten en komt hij als een onbekende in de onderste kaste van de “paria’s”, de bedelaars terecht. In dienst van verschillende ‘heren’ werkte hij zich echter van kaste naar kaste omhoog. Daarbij krijgt hij meer begrip voor de mensen en erkent dat de dieren ook medeschepsels zijn waarvan er geen één “verachtelijk” is.

Voortdurend dringt zich de vraag naar de zin van het leven, die tegelijkertijd de vraag naar God inhoudt, bij hem boven. Daarbij erkent hij, dat de zogenaamde ‘goden’ dienaren van de Hoogste zijn en dat de Hoogste nog boven Brahma staat. Hij noemt hem “de Eeuwige”, wiens wetten overal in de schepping werken en waaraan het schepsel mens gebonden is. Door een visioen wordt hij gewezen op zijn roeping, zijn volk door zijn weten te helpen. Siddharta-Boeddha leert veel mensen zich te bevrijden van de berusting in het dragen van het lot.

Boeddha’s leer verbreidt zich in toenemende mate en hij creëert op de “berg van de Eeuwige” een uitgangspunt van waaruit hij overal in het land kloosters laat ontstaan. Hij verkondigt zijn weten ook aan de vrouwen, die hij de gelijkstelt met de mannen. In zijn beide zonen vindt Siddharta-Boeddha trouwe helpers en een kleinkind ontwikkelt zich als opvolger die als Gautama-Boeddha verdere erkenning krijgt.

9789071373190

Data sheet

Rayon
Buddhism
Auteur
ABD-RU-SHIN
Editeur
GRAALSBEWEGING
Published
2005
Pages
298
Language
Dutch

Specific References

New

Comments (0)

No customer reviews for the moment.