Prix réduit! Een geschiedenis van het Chinese keizerrijk tot 1600 - De duurzame zoektocht naar imperium Agrandir

Een geschiedenis van het Chinese keizerrijk tot 1600 - De duurzame zoektocht naar imperium

9789033466786

VANDE WALLE Willy

Nouveau produit

Weinig landen zijn met meer clichés beladen dan China. Doorheen de geschiedenis hebben Europeanen het steeds weer ‘herontdekt’, en elke herontdekking heeft aanleiding gegeven tot de herbevestiging van clichés of de uitvinding van nieuwe. De voorbije decennia heeft het westen het land leren kennen als nieuwe grootmacht of toekomstige supermacht. Dit keer is het beeld van China niet langer...

Plus de détails

Ce produit n'est plus en stock

17,45 €

-50%

34,91 €

En savoir plus

Weinig landen zijn met meer clichés beladen dan China. Doorheen de geschiedenis hebben Europeanen het steeds weer ‘herontdekt’, en elke herontdekking heeft aanleiding gegeven tot de herbevestiging van clichés of de uitvinding van nieuwe. De voorbije decennia heeft het westen het land leren kennen als nieuwe grootmacht of toekomstige supermacht. Dit keer is het beeld van China niet langer vaag en exotisch, maar een dagelijkse realiteit die onze belangstelling wekt, meer zelfs, onze aandacht opeist. De vraag naar verklaringen en de drang naar inzicht zijn aangescherpt.

De verklaring van hedendaagse fenomenen is deels te vinden in het verleden. Dit boek wil een bijdrage leveren aan een beter historisch inzicht. Het is niet zozeer een boek over een land als wel over een cultuur. Het is een verhaal over de grootheid en de beperkingen van een beschaving, over de duurzaamheid en de broosheid van een grote gedachte die doorheen de hele Chinese geschiedenis loopt: die van het imperium, dat alles onder de hemel wil bestrijken en omvatten. Het is niet alleen een politieke doelstelling, maar ook een cultureel ideaal.

In zeven hoofdstukken belicht deze algemene inleiding de ontwikkelingsgang van het Chinese keizerrijk tot omstreeks het jaar 1600. Vanaf het begin van de zeventiende eeuw gaat de westerse beschaving door een snelle evolutie, die uiteindelijk tot een ommekeer in de verhouding van de Chinese beschaving met de buitenwereld leidt. Die periode zal het voorwerp van een tweede volume vormen.

Feuille de données

Auteur VANDE WALLE Willy
Rayon Histoire, philosophie, textes classiques
Editeur ACCO
Publié 2007
Pages 366
Language néerlandais

Avis

Aucun avis client disponible pour l'instant.

Donnez votre avis

Donnez votre avis

30 autres produits dans la même catégorie :

  • Frais de port

Articles à 50%