Handboek ontwikkelingsgericht coachen Agrandir

Handboek ontwikkelingsgericht coachen

9789024416301

VANDAMME Rudy

Nouveau produit

Met dit boek wil ik je stimuleren creatief en geïnspireerd aan de slag te gaan met je dienstverlening of communicatie. Als je al weet hoe je iemand met doelgerichte actieplannen leunt helpen en als je de elementaire gespreksmethoden al beheerst, biedt dit boek je de mogelijkheid om met persoonlijke ontwikkelingsaspecten te leren werken. I let is een stapje verder in het helpen van mensen...

Plus de détails

Ce produit n'est plus en stock

38,68 €

  •  Spécialiste en médecine alternative depuis 1980
  •  Découvrez notre magasin
  •  Colis emballés avec soins
  •  Envois gratuits dès 100€

En savoir plus

Met dit boek wil ik je stimuleren creatief en geïnspireerd aan de slag te gaan met je dienstverlening of communicatie. Als je al weet hoe je iemand met doelgerichte actieplannen leunt helpen en als je de elementaire gespreksmethoden al beheerst, biedt dit boek je de mogelijkheid om met persoonlijke ontwikkelingsaspecten te leren werken. I let is een stapje verder in het helpen van mensen. De toepassingen zijn oneindig, en veel breder dan sport en management. Als je mensen vooruit wilt helpen met hun ervaringen, activiteiten of projecten, kun je meer doen dan ondersteunen of acties in de gaten houden. Het gaat er bij ontwikkelingsgerichte aspecten om dat je na gaat hoe iemand zijn bezigheden, ervaringen en problemen meer zelf kan sturen.

In dit boek vind je de fundamenten om een coach te worden die het persoonlijke aspect methodisch kan hanteren, zoals de methodiek om patronen te zoeken, de manieren om de zelfsturing te bevorderen, een coachingstraject in zeven fasen, en een model met vijf niveaus van zelfsturing. De modellen zijn oorspronkelijk en het resultaat van jarenlang onderzoek. De essentie van de ontwikkelingsgerichte aanpakwordt duidelijk gemaakt door schema's, cartoons en vier uitvoerige casussen uit diverse sectoren. De modellen en technieken worden stevig onderbouwd met een visie op de maatschappelijke betekenis van coaching. Coaching is een nieuwe gespreksvorm die zich profileert naast advisering, therapie, leiderschap, opleiding en hulpverlening. Het unieke van coaching is dat het aspecten uit het persoonlijke leven van mensen in een educatief en ontwikkelingsgericht kader plaatst. Coaching transformeert problemen, gebeurtenissen, patronen en verstrengelingen door ze onder progectmatige zelfsturing te brengen.

Feuille de données

Auteur VANDAMME Rudy
Rayon Management, coaching
Editeur Cb
Publié 2003
Pages 368
Language néerlandais

Avis

Aucun avis client disponible pour l'instant.

Donnez votre avis

Donnez votre avis

30 autres produits dans la même catégorie :

  • Frais de port

Management - Coaching