Shen, hun en po - Struinen langs de oevers van lichaam, ziel en geest Agrandir

Shen, hun en po - Struinen langs de oevers van lichaam, ziel en geest

9789086663996

MARTENS Guus

Nouveau produit

Shen, Hun en Po is geschreven voor iedereen die zich wil verdiepen in het menselijk bestaan. Hoewel de titel uit drie Chinese woorden bestaat, wordt geen kennis van Chinese geneeskunde of filosofie verondersteld. Shen staat voor onze geest, terwijl Hun en Po naar het bestaan van de ziel verwijzen. Om dichter bij de werking van onze eigen geest en ziel te komen zijn in het boek deze drie ...

Plus de détails

Ce produit n'est plus en stock

37,26 €

En savoir plus

Shen, Hun en Po is geschreven voor iedereen die zich wil verdiepen in het menselijk bestaan. Hoewel de titel uit drie Chinese woorden bestaat, wordt geen kennis van Chinese geneeskunde of filosofie verondersteld. Shen staat voor onze geest, terwijl Hun en Po naar het bestaan van de ziel verwijzen. Om dichter bij de werking van onze eigen geest en ziel te komen zijn in het boek deze drie woorden ingebed in een breed kader dat ons totale bestaan omvat.

De ondertitel van het boek luidt: Struinen langs de oevers van lichaam, ziel en geest. Staande aan de oever van een rivier kun je worden bevangen door de voortkabbelende stroom die geen moment hetzelfde is. De vaste grond van de oever onder je voeten staat in schril contrast met de beweeglijke aard van de stromende rivier, die zich slechts door zijn inbedding laat vangen. Steeds maar verandering, nooit hetzelfde, terwijl het toch dezelfde rivier blijft. Zo ook als je vanuit een stabiele positie je lichaam waarneemt: voortdurend is het in verandering en toch blijft het door de jaren heen hetzelfde lichaam. Ook ziel en geest zijn aan verandering onderhevig, terwijl ze je toch - als die van jou - levenslang in hun eigen aard blijven vergezellen.


De auteur:
Guus MARTENS
is sinds tientallen jaren acupuncturist. Hij schreef vanuit zijn kennis van pedagogiek en didactiek, natuurgeneeskunde en de traditionele Chinese geneeskunde onder meer boeken zoals De Rugrol, Stresspatronen en Wondermeridianen.-nbsp;Daarnaast bracht hij vertalingen uit van de Su Wen, de Ling Shu, de Nan Jing en de Shang Han Lun.

Feuille de données

Auteur MARTENS Guus
Rayon ACUPUNCTURE TEXTES ANCIENS
Editeur BOEKENPLAN
Publié 2016
Pages 480
Language néerlandais

Avis

Aucun avis client disponible pour l'instant.

Donnez votre avis

Donnez votre avis

Suggestions

30 autres produits dans la même catégorie :

  • Frais de port

Médecine Traditionnelle Chinoise