Zien door Yoga - Direct vertaald uit het Sanskriet Agrandir

Zien door Yoga - Direct vertaald uit het Sanskriet

9789060202999

DIJKSTRA Jogchum, CANTORE Salvatore

Nouveau produit

De eerste auteur is yogaleraar en schreef eerder het 'Hatha yoga werkboek' (1978)*; de tweede auteur publiceerde eerder twee kaartspelen.In dit boek is het circa 2000 jaar oude werk 'Yoga-Sutra' van de Indiase auteur Patanjali vertaald en van commentaar voorzien. De aforisme-achtige en vaak cryptische uitspraken ('sutra's') worden woord voor woord vertaald en op zorgvuldige wijze in same...

Plus de détails

Ce produit n'est plus en stock

23,58 €

  •  Spécialiste en médecine alternative depuis 1980
  •  Découvrez notre magasin
  •  Colis emballés avec soins
  •  Envois gratuits dès 100€

En savoir plus

De eerste auteur is yogaleraar en schreef eerder het 'Hatha yoga werkboek' (1978)*; de tweede auteur publiceerde eerder twee kaartspelen.

In dit boek is het circa 2000 jaar oude werk 'Yoga-Sutra' van de Indiase auteur Patanjali vertaald en van commentaar voorzien. De aforisme-achtige en vaak cryptische uitspraken ('sutra's') worden woord voor woord vertaald en op zorgvuldige wijze in samenhang geplaatst. Bij de commentariering is gebruik gemaakt van eerdere, oude commentaren, met name van Vyasa (vijfde of zesde eeuw) en Vacaspatimisra (negende eeuw). Daarbij geven de auteurs hun eigen commentaar c.q. toelichting.

De 195 sutra's in het boek zijn in vier hoofdstukken ingedeeld: (a) over wat yoga is; (b) over wat men zou moeten doen om de beoogde verbinding, vereniging of staat van eenzijn te bereiken; (c) een vervolg op (b) met aandacht voor specifieke innerlijke vermogens zoals een yoga-beoefenaar zich zou kunnen verwerven; en (d) over de vrijheid of verlossing waarom het bij yoga uiteindelijk zou gaan. De teksten zijn volgens de auteurs op zich moeilijk te begrijpen, maar dat heeft vooral te maken met het feit dat ze uit een andere cultuur en tijd komen en niet zijn bedoeld voor oppervlakkig lezen, maar voor meditatief tot zich nemen.

Een standaardwerk.

Feuille de données

Rayon Yoga
Auteur DIJKSTRA Jogchum, CANTORE Salvatore
Editeur DE TOORTS
Publié 2007
Pages 221
Language néerlandais

Avis

Aucun avis client disponible pour l'instant.

Donnez votre avis

Donnez votre avis

17 autres produits dans la même catégorie :

  • Frais de port

Yoga - Kundalini