• -5%
De dag van een boeddhist
  • De dag van een boeddhist

De dag van een boeddhist

€12.20
€11.59 Save 5%
Tax included

Hoe kun je als je gaat werken en een normaal leven leidt zoals iedereen, aan iedere dag een spirituele dimensie geven.
Bokar Rinpochee geeft een antwoord op veel gestelde vragen.

Quantity
Last items in stock

 

Security policy

 

Delivery policy

 

Return policy

De praktijk en het leven

Het is een feit dat veel mensen, nadat ze toevlucht hebben genomen, voor hun dagelijkse praktijk behoefte hebben aan precieze aanwijzingen. Hoe kun je als je gaat werken en een normaal leven leidt zoals iedereen, aan iedere dag een spirituele dimensie geven.
Bokar Rinpochee geeft een antwoord op veel gestelde vragen.
U zult hier geen zwaarwichtige betogen noch theoretische overdenkingen vinden. De oprecht gemotiveerde beoefenaar zal in dit werkje echter een ware reisgids ontdekken. Het is een boekje dat telkens opnieuw ter hand wordt genomen en geconsulteerd, om het geheugen op te frissen.
De teksten, die afkomstig zijn van een wijs man, maken van dit boek een kostbaar kleinood. Het wordt pas echt waardevol wanneer de raadgevingen aan de praktijk worden getoetst.

Het boek bevat drie delen:

  • In het eerste deel worden eenvoudige en korte oefeningen gegeven die voor een spiritueel rustpunt tijdens de dag kunnen zorgen.
  • In het tweede deel wordt beschreven hoe je op een vruchtbare manier met de grote en kleine dingen van de dag kunt omgaan. Wat vang je aan met geluk, met lijden en met ziekte? Hoe kan je gebruik maken van eenvoudige dingen zoals het openen van een deur, het aantrekken van een kledingstuk of het oversteken van een brug? Hoe kun je reageren als kwaadheid of verlangens of jaloezie opkomen.
  • Het derde deel, ten slotte, herneemt enkele grote lijnen van ethisch gedrag.
9789074815147

Data sheet

Auteur
Bokar Rinpochee
Editeur
KUNCHAB
Published
1998
Pages
122
Language
Dutch

Specific References

New

Comments (0)

No customer reviews for the moment.