• -5%
  • Satas
    Edition
Balansmethode - Acupunctuur en massage met onmiddellijk resultaat
  • Balansmethode - Acupunctuur en massage met onmiddellijk resultaat

Balansmethode - Acupunctuur en massage met onmiddellijk resultaat

€29.80
€28.31 Save 5%
Tax included

Als we patiënten behandelen in de praktijk hebben we allemaal hetzelfde doel: zorgen dat die zo vlug mogelijk beter worden. In een zoektocht naar een efficiënte behandeling komen we al vlug terecht bij de balansmethode. Wanneer je die op een correcte manier toepast is je behandeling een stuk efficiënter. Dit boek is een studiegids om deze methode aan te leren en toe te passen, zowel met ...

Quantity

 

Security policy

 

Delivery policy

 

Return policy

Als we patiënten behandelen in de praktijk hebben we allemaal hetzelfde doel: zorgen dat die zo vlug mogelijk beter worden. In een zoektocht naar een efficiënte behandeling komen we al vlug terecht bij de balansmethode. Wanneer je die op een correcte manier toepast is je behandeling een stuk efficiënter. Dit boek is een studiegids om deze methode aan te leren en toe te passen, zowel met acupunctuur als met massage.

Het is het eerste boek in de Nederlandse taal die alle aspecten van de balansmethode op een praktijkgerichte manier beschrijft.

De jarenlange ervaring in de praktijk zet Peter De Vilder om in een bruikbare studiegids waarbij zowel de theoretische achtergrond als de toepassing in de praktijk aan bod komen. Het is een compilatie van de methodes van Dr. Tan, Master Tung en eigen ervaringen.
De verschillende aspecten worden beschreven:
- lokale balans
- globale balans
- meridiaanconversie
- 12 magical points
- seizoensbalans
- vijf elementen

“ Met de balansmethode heeft Peter een volledig en overzichtelijk naslagwerk geschreven. Geen enkel detail lijkt te zijn vergeten. Bijzonder is de verbinding tussen het holistische raamwerk van de Chinese Geneeskunde en de praktische toepasbaarheid van de technieken. De heldere illustraties en afbeeldingen maken het boek een echte aanwinst voor de dagelijkse praktijk.»

Johanna Biemans
Vice-voorzitter NVA
Vice-voorzitter ETCMA.


De auteur:
Peter De Vilder
is geboren op 25 oktober 1958 en heeft zijn diploma van kinesitherapie behaald in 1980. In 1990 begon hij met de studie van de Traditionele Chinese Geneeswijzen die hij tot op heden toepast in zijn praktijk in Varsenare. Zijn eerste ontmoeting met Dr. Tan in 2009 in Berlijn heeft ervoor gezorgd dat hij zich steeds meer ging verdiepen in de balansmethode. Verdere studies met Delphine Armand, Eileen Han, Brad Whisnant en Cole Magbanua zorgden voor meer diepgang. Via Susan Johnson en Wei Chieh Young kwam hij in contact met de methode van Master Tung. De jaarlijkse stage bij Dr. Wang Ju Yi in Beijing gaf hem de mogelijkheid om zich te verdiepen in puntencombinaties en channel palpation.
Al deze kennis deelt hij ook graag als docent bij het oudste opleidingsinstituut in België OTCG (Opleidingsinstituut voor Traditionele Chinese Geneeswijzen), waar je de volledige opleiding Balansmethode en de opleiding Master Tung kan volgen (www.otcg.be).
Sinds 2017 is Peter De Vilder voorzitter van OTCG en hij is daarnaast ook sinds 2000 secretaris van BAF (Belgian Acupunctors Federation).

9782872932252

Data sheet

Auteur
DE VILDER Peter
Rayon
TCM - ACUPUNCTURE
Editeur
SATAS
Published
2020
Pages
182
Language
Dutch
Préface
VAN DEN KIEBOOM Hilde

Specific References

New

Comments (0)

No customer reviews for the moment.