• -5%
Dwars door alle verbanden - Gezinscoaching voor multi-probleemgezinnen
  • Dwars door alle verbanden - Gezinscoaching voor multi-probleemgezinnen

Dwars door alle verbanden - Gezinscoaching voor multi-probleemgezinnen

€12.70
€12.07 Save 5%
Tax included

Dwarsverbanden. Iedereen in de hulpverlening kent ze wel: gezinnen waarin van alles mis is, waarin meerdere instanties over de vloer komen - vaak zonder dat van elkaar te weten -, waarin weinig of geen vertrouwen bestaat in de hulpverlening en waar het ondanks ieders inspanningen niet veel beter gaat.

Quantity
Last items in stock

 

Security policy

 

Delivery policy

 

Return policy

Dwarsverbanden. Iedereen in de hulpverlening kent ze wel: gezinnen waarin van alles mis is, waarin meerdere instanties over de vloer komen - vaak zonder dat van elkaar te weten -, waarin weinig of geen vertrouwen bestaat in de hulpverlening en waar het ondanks ieders inspanningen niet veel beter gaat. Zulke gezinnen zijn niet gebaat bij zo veel mogelijk hulpverleners, maar bij samenhang in en coördinatie van de zorg. Dat is de belangrijkste les uit twee jaar experimenteren met gezinscoaching in dertien Limburgse gemeenten.

Dwars door alle verbanden. Voor gezinscoaching bestaan geen kant-en-klaar recepten. Gezinscoaching is maatwerk, vraagt om flexibiliteit en soms een onorthodoxe aanpak. Een gezinscoach kan een gezin alleen echt helpen, als hij niet-vrijblijvend en niet-bureaucratisch te werk gaat, bevoegdheden, gezag én vertrouwen heeft. Maar niet ieder multi-probleemgezin heeft een gezinscoach nodig. Vaak kunnen beperkte interventies de noodzakelijke samenwerking en samenhang tot stand brengen.

9789044118254

Data sheet

Auteur
VAN LIESHOUT Maurice, MEHLKOPF Pierre, TROISFONTAINE Sonja
Rayon
Family - Attachment
Editeur
GARANT
Published
2005
Pages
99
Language
Dutch

Specific References

New

Comments (0)

No customer reviews for the moment.