• -5%
  • Satas
    Edition
De Chinese Pols
  • De Chinese Pols

De Chinese Pols

€32.00
€30.40 Save 5%
Tax included

De Chinese polsdiagnostiek is het belangrijkste en het meest bekende Chinese diagnosticum. Dit boek geeft een uitgebreid overzicht van de klassieke polsdiagnostiek, maar het gaat zeker niet alleen over het praktische polsonderzoek. De auteur gaat er vanuit dat hetgeen bij het polsonderzoek gevoeld wordt, ook een feitelijke fysiologische betekenis heeft. 

Quantity

 

Security policy

 

Delivery policy

 

Return policy

De Chinese polsdiagnostiek is het belangrijkste en het meest bekende Chinese diagnosticum. Dit boek geeft een uitgebreid overzicht van de klassieke polsdiagnostiek. Hierbij komen de klassieke polstypen aan bod. Het praktische polsonderzoek wordt stap voor stap beschreven met uitgebreide overzichten van afwijkende polstypen. En er wordt ondermeer aandacht besteed aan onderwerpen als de psychische betekenis van afwijkende polsbevindingen. De benadering hierbij is vooral analytisch. Het polsonderzoek wordt herleid tot een aantal circumscripte elementaire polsparameters met een eenduidige klinische betekenis. Een benadering die de traditionele polsonderzoek optimaal toegankelijk maakt.

Maar dit boek gaat zeker niet alleen over het praktische polsonderzoek. De auteur gaat er vanuit dat hetgeen bij het polsonderzoek gevoeld wordt, ook een feitelijke fysiologische betekenis heeft. Per polscriterium en per polstype werkt hij de principes uit op grond waarvan de Chinese pols van een fysiologische basis wordt voorzien. Dat geldt ook voor de connectie tussen de Chinese Organen en de pols.

De auteur komt hiermee tegemoet aan één van de belangrijkste problemen die de TCM (Traditional Chinese Medicine) bij haar acceptatie binnen de reguliere geneeskunde ondervindt. Namelijk de volkomen andere biologische concepten waarop de Chinese geneeskunde is gebaseerd. De auteur laat zien dat, in ieder geval met betrekking tot het polsonderzoek, het verschil tussen de traditionele Chinese opvattingen en de westerse wetenschappelijke geneeskunde in feite schijnbaar is. Het boek tracht daarmee doelbewust een brug te vormen tussen Chinese geneeskunde en westerse geneeskunde.

9782872930326

Data sheet

Auteur
WESTERMAN NICO
Rayon
TCM
Editeur
SATAS
Published
1991
Pages
400
Language
Dutch

Specific References

New

Comments (0)

No customer reviews for the moment.