Editions Satas Prix réduit! De Chinese Pols Agrandir

De Chinese Pols

9782872930326

WESTERMAN Nico

Nouveau produit

De Chinese polsdiagnostiek is het belangrijkste en het meest bekende Chinese diagnosticum. Dit boek geeft een uitgebreid overzicht van de klassieke polsdiagnostiek, maar het aat zeker niet alleen over het praktische polsonderzoek. De auteur gaat er vanuit dat hetgeen bij het polsonderzoek gevoeld wordt, ook een feitelijke fysiologische betenis heeft. Per polscriterium en per polstype wer...

Plus de détails

28,68 €

-5%

30,19 €

  •  Spécialiste en médecine alternative depuis 1980
  •  Découvrez notre magasin
  •  Colis emballés avec soins
  •  Livraison gratuite à partir de 50 €

En savoir plus

De Chinese polsdiagnostiek is het belangrijkste en het meest bekende Chinese diagnosticum. Dit boek geeft een uitgebreid overzicht van de klassieke polsdiagnostiek. Hierbij komen de klassieke polstypen aan bod. Het praktische polsonderzoek wordt stap voor stap beschreven met uitgebreide overzichten van afwijkende polstypen. En er wordt ondermeer aandacht besteed aan onderwerpen als de psychische betekenis van afwijkende polsbevindingen. De benadering hierbij is vooral analytisch. Het polsonderzoek wordt herleid tot een aantal circumscripte elementaire polsparameters met een eenduidige klinische betekenis. Een benadering die de traditionele polsonderzoek optimaal toegankelijk maakt.

Maar dit boek gaat zeker niet alleen over het praktische polsonderzoek. De auteur gaat er vanuit dat hetgeen bij het polsonderzoek gevoeld wordt, ook een feitelijke fysiologische betenis heeft. Per polscriterium en per polstype werkt hij deprincipes uit op grond waarvan de Chinese pols van een fysiologische basis wordt voorzien. Dat geldt ook voor de connectie tussen de Chinese Organen en de pols.

De auteur komt hiermee tegemoet aan één van de belangrijkste problemen die de TCM (Traditional Chinese Medicine) bij haar acceptatie binnen de reguliere geneeskunde ondervindt. Namelijk de volkomen andere biologische concepten waarop de Chinese geneeskunde is gebaseerd. De auteur laat zien dat, in ieder geval met betrekking tot het polsonderzoek, het verschil tussen de traditionele Chinese opvattingen en de westerse wetenschappelijke geneeskunde in feite schijnbaar is. Het boek tracht daarmee doelbewust een brug te vormen tussen Chinese geneeskunde en westerse geneeskunde.

Feuille de données

Auteur WESTERMAN NICO
Rayon MTC
Editeur SATAS
Publié 1991
Pages 400
Language néerlandais

Avis

Aucun avis client disponible pour l'instant.

Donnez votre avis

Donnez votre avis

Acupuncture