• -5%
  • Satas
    Edition
Chinese geneeskunde - Het begrip Qi in de klassieke teksten
  • Chinese geneeskunde - Het begrip Qi in de klassieke teksten
  • Chinese geneeskunde - Het begrip Qi in de klassieke teksten

Chinese geneeskunde - Het begrip Qi in de klassieke teksten

€12.00
€11.40 Save 5%
Tax included

Het begrijpen van het qi is cruciaal voor de Chinese filosofie, kunst, geneeskunde en bewegingstherapie, maar vaak blijven we echter met heel vage noties zitten en gebruiken we de algemene term "energie" om te verklaren wat qi is.

Quantity

 

Security policy

 

Delivery policy

 

Return policy

Oorspronkelijke titel: A study of QI in classical texts

Het begrijpen van het Qi is cruciaal voor de Chinese filosofie, kunst, geneeskunde en bewegingstherapie, maar vaak blijven we echter met heel vage noties zitten en gebruiken we de algemene term "energie" om te verklaren watqiis. Het begrip Qi in de klassieke teksten bevat gedetailleerde beschrijvingen van de verschillende gedifferentieerde types Qi, maar ook een diepgaand filosofische onderzoek en verklaring over de oorsprong en ontwikkeling van het concept Qi zelf. Elisabeth Rochat de la Vallée onderzoekt de filosofische teksten zoals de Zuozhuan, Zhuangzi, Huainanzi en Mencius, evenals de medische teksten van de Neijing en Nanjing om context en diepte te verschaffen aan ons begrip van deze altijd aanwezige maar moeilijk begrijpbare activiteit van het leven.

"Qi is een uitdrukking van de natuurlijke orde van het leven."

Elisabeth Rochat de la Vallée
is een internationale spreekster en een erkend specialiste van Klassieke Teksten, zowel medische, confucianistische, taoistische, ... Dankzij een hartgrondig onderzoek van deze traditionele teksten, slaagt zij erin om de essentiële en vitale begrippen te extraherenen, vooral, om die mee te delen aan iedereen die erover gepassioneerd is.

9782872931439

Data sheet

Auteur
ROCHAT DE LA VALLEE Elisabeth
Rayon
Acupuncture
Editeur
SATAS
Published
2016
Pages
125
Language
Dutch

Specific References

New

Comments (0)

No customer reviews for the moment.

You might also like