Editions Satas Prix réduit! Chinese geneeskunde - Het begrip Qi in de klassieke teksten Agrandir

Chinese geneeskunde - Het begrip Qi in de klassieke teksten

9782872931439

ROCHAT DE LA VALLEE Elisabeth

RINCHART Marie-Emmanuelle

Nouveau produit

Het begrijpen van het qi is cruciaal voor de Chinese filosofie, kunst, geneeskunde en bewegingstherapie, maar vaak blijven we echter met heel vage noties zitten en gebruiken we de algemene term "energie" om te verklaren wat qi is.

Plus de détails

10,75 €

-5%

11,32 €

  •  Spécialiste en médecine alternative depuis 1980
  •  Découvrez notre magasin
  •  Colis emballés avec soins
  •  Envois gratuits dès 100€

En savoir plus

Oorspronkelijke titel: A study of QI in classical texts

Het begrijpen van het Qi is cruciaal voor de Chinese filosofie, kunst, geneeskunde en bewegingstherapie, maar vaak blijven we echter met heel vage noties zitten en gebruiken we de algemene term "energie" om te verklaren watqiis. Het begrip Qi in de klassieke teksten bevat gedetailleerde beschrijvingen van de verschillende gedifferentieerde types Qi, maar ook een diepgaand filosofische onderzoek en verklaring over de oorsprong en ontwikkeling van het concept Qi zelf. Elisabeth Rochat de la Vallée onderzoekt de filosofische teksten zoals de Zuozhuan, Zhuangzi, Huainanzi en Mencius, evenals de medische teksten van de Neijing en Nanjing om context en diepte te verschaffen aan ons begrip van deze altijd aanwezige maar moeilijk begrijpbare activiteit van het leven.

"Qi is een uitdrukking van de natuurlijke orde van het leven."

Elisabeth Rochat de la Vallée
is een internationale spreekster en een erkend specialiste van Klassieke Teksten, zowel medische, confucianistische, taoistische, ... Dankzij een hartgrondig onderzoek van deze traditionele teksten, slaagt zij erin om de essentiële en vitale begrippen te extraherenen, vooral, om die mee te delen aan iedereen die erover gepassioneerd is.

Feuille de données

Rayon Acupuncture
Auteur ROCHAT DE LA VALLEE Elisabeth
Editeur SATAS
Publié 2016
Pages 125
Language néerlandais

Avis

Aucun avis client disponible pour l'instant.

Donnez votre avis

Donnez votre avis

Suggestions

Acupuncture