• -5%
De Manager als Coach - Coaching als managementstijl
  • De Manager als Coach - Coaching als managementstijl

De Manager als Coach - Coaching als managementstijl

22,50 €
21,38 € Économisez 5%
TTC

Coaching is de managementstijl van horizontale organisatie. Evenwaardigheid, zelfsturing en commitment zijn daarbij centrale begrippen. De manager-coach is gericht op de ontwikkeling van zelfsturende teams en individuen. Coaching is het type leiderschap dat kernachtig te omschrijven is als 'sturen zonder de baas te spelen'. In zijn eerdere boek 'Managen zonder hiërarchie' duidde Willem V...

Quantité
Derniers articles en stock

 

Politique de sécurité

 

Politique de livraison

 

Conditions de retour

Coaching is de managementstijl van horizontale organisatie. Evenwaardigheid, zelfsturing en commitment zijn daarbij centrale begrippen. De manager-coach is gericht op de ontwikkeling van zelfsturende teams en individuen. Coaching is het type leiderschap dat kernachtig te omschrijven is als 'sturen zonder de baas te spelen'. In zijn eerdere boek 'Managen zonder hiërarchie' duidde Willem Verhoeven een groot aantal ontwikkelingen in organisaties als het opkomen van een veranderend denken over de inrichting en besturing van organisaties. Hij vatte die ontwikkelingen samen in de term 'horizontaal organiseren'. Coaching is de managementstijl die daarbij hoort.

In 'De manager als coach' worden diverse aspecten behandeld die met de transitie naar een coachende managementstijl te maken hebben. Enerzijds geeft Verhoeven praktische tips over onderwerpen als richtinggeven door visie, het ontwikelen van commitment, het opstellen van contracten en het voeren van resultaatgesprekken, anderzijds schuwt hij ook meer filosofische benaderingen niet met bijvoorbeeld een onderwerp als coaching en democratie.

9789024405435

Fiche technique

Auteur
VERHOEVEN Willem
Rayon
Management, coaching
Editeur
Nelissen
Publié
2004
Pages
207
Language
néerlandais

Références spécifiques

Neuf

Commentaires (0)

Aucun avis n'a été publié pour le moment.