Prix réduit! Oplossingsgerichte korte psychotherapie Agrandir

Oplossingsgerichte korte psychotherapie

9789026517662

CLADDER Hans

Nouveau produit

Sinds enige tijd kan een nieuwe vorm van psychotherapie zich in een toenemende belangstelling verheugen: de oplossingsgerichte korte psychotherapie. Omdat niet langer wordt gekeken wat de aard van het probleem is, maar de oplossing juist centraal staat, blijken de meeste cliënten aan vier of minder gesprekken genoeg te hebben.

Plus de détails

20,70 €

-5%

21,79 €

  •  Spécialiste en médecine alternative depuis 1980
  •  Découvrez notre magasin
  •  Colis emballés avec soins
  •  Livraison gratuite à partir de 50 €

En savoir plus

Sinds enige tijd kan een nieuwe vorm van psychotherapie zich in een toenemende belangstelling verheugen: de oplossingsgerichte korte psychotherapie. Omdat niet langer wordt gekeken wat de aard van het probleem is, maar de oplossing juist centraal staat, blijken de meeste cliënten aan vier of minder gesprekken genoeg te hebben. Hoewel het aantal cursussen en workshops in Nederland en België de afgelopen jaren enorm is toegenomen, was er tot nog toe geen Nederlandse inleiding.

Met dit boek vult de psycholoog en psychotherapeut Hans Cladder die leemte. Voortbouwend op het werk van Steve de Shazer - Insoo Kim Berg en Barry Duncan - Scott Miller schets hij een helder en inzichtelijk beeld van de oplossingsgerichte korte psychotherapie. Cladder, die sinds enkele jaren een inleidende cursus oplossingsgerichte psychotherapie aan psychotherapeuten en eerstelijnspsychologen geeft, laat in dit boek zien hoe en wanneer deze methode kan worden gebruikt en wat de voordelen ervan zijn.

Na een korte beschrijving van de geschiedenis worden de veronderstellingen, de theorie, en de resultaten gepresenteerd. Eveneens wordt er uitvoerig stilgestaan bij de structuur van de eerste gesprekken. Enkele voorbeeldgesprekken zijn integraal opgenomen. Het boek besluit met een groot aantal direct te gebruiken protocollen.

Feuille de données

Auteur CLADDER Hans
Rayon Thérapies brèves
Editeur HARCOURT BOOK PUBLISHERS
Publié 1999
Pages 125
Language néerlandais

Avis

Aucun avis client disponible pour l'instant.

Donnez votre avis

Donnez votre avis

30 autres produits dans la même catégorie :

Thérapies brèves