• -5%
Oplossingsgerichte korte psychotherapie
  • Oplossingsgerichte korte psychotherapie

Oplossingsgerichte korte psychotherapie

23,10 €
21,95 € Économisez 5%
TTC

Sinds enige tijd kan een nieuwe vorm van psychotherapie zich in een toenemende belangstelling verheugen: de oplossingsgerichte korte psychotherapie. Omdat niet langer wordt gekeken wat de aard van het probleem is, maar de oplossing juist centraal staat, blijken de meeste cliënten aan vier of minder gesprekken genoeg te hebben.

Quantité
Derniers articles en stock

 

Politique de sécurité

 

Politique de livraison

 

Conditions de retour

Sinds enige tijd kan een nieuwe vorm van psychotherapie zich in een toenemende belangstelling verheugen: de oplossingsgerichte korte psychotherapie. Omdat niet langer wordt gekeken wat de aard van het probleem is, maar de oplossing juist centraal staat, blijken de meeste cliënten aan vier of minder gesprekken genoeg te hebben. Hoewel het aantal cursussen en workshops in Nederland en België de afgelopen jaren enorm is toegenomen, was er tot nog toe geen Nederlandse inleiding.

Met dit boek vult de psycholoog en psychotherapeut Hans Cladder die leemte. Voortbouwend op het werk van Steve de Shazer - Insoo Kim Berg en Barry Duncan - Scott Miller schets hij een helder en inzichtelijk beeld van de oplossingsgerichte korte psychotherapie. Cladder, die sinds enkele jaren een inleidende cursus oplossingsgerichte psychotherapie aan psychotherapeuten en eerstelijnspsychologen geeft, laat in dit boek zien hoe en wanneer deze methode kan worden gebruikt en wat de voordelen ervan zijn.

Na een korte beschrijving van de geschiedenis worden de veronderstellingen, de theorie, en de resultaten gepresenteerd. Eveneens wordt er uitvoerig stilgestaan bij de structuur van de eerste gesprekken. Enkele voorbeeldgesprekken zijn integraal opgenomen. Het boek besluit met een groot aantal direct te gebruiken protocollen.

9789026517662

Fiche technique

Auteur
CLADDER Hans
Rayon
Thérapies brèves
Editeur
HARCOURT BOOK PUBLISHERS
Publié
1999
Pages
125
Language
néerlandais

Références spécifiques

Neuf

Commentaires (0)

Aucun avis n'a été publié pour le moment.