• -5%
Behandelingsstrategieën bij angststoornissen
  • Behandelingsstrategieën bij angststoornissen

Behandelingsstrategieën bij angststoornissen

37,00 €
35,15 € Économisez 5%
TTC

Deze tweede, geheel herziene editie van 'Behandelingsstrategieën bij angststoornissen' heeft tot doel recente resultaten van therapie-effectonderzoek te vertalen naar de klinische praktijk. 

Quantité
Derniers articles en stock

 

Politique de sécurité

 

Politique de livraison

 

Conditions de retour

Deze tweede, geheel herziene editie van 'Behandelingsstrategieën bij angststoornissen' heeft tot doel recente resultaten van therapie-effectonderzoek te vertalen naar de klinische praktijk. Het is bestemd voor psychiaters en psychologen (in opleiding) en anderen in de geestelijke gezondheidszorg die met de diagnostiek en behandeling van angststoornissen of de indicatiestelling voor behandeling te maken hebben.

Van gedragstherapie, cognitieve therapie en farmacotherapie is in diverse gecontroleerde studies de effectiviteit aangetoond. Naar onze mening worden patiënten met angststoornissen tekort gedaan wanneer zij niet met deze therapievormen behandeld worden. Het ligt daarom voor de hand dat gedragstherapie, cognitieve therapie, farmacotherapie en combinatiebehandelingen het leeuwendeel vormen van het therapeutisch arsenaal dat in dit boek wordt besproken. Protocolonderzoek is tot op heden vrijwel niet verricht ten aanzien van angststoornissen. Het is dus niet mogelijk op basis van onderzoek te bepalen hoe 'non-responders' op een bepaalde ingestelde behandeling zo goed mogelijk kunnen worden doorbehandeld. In deze gevallen zijn onze adviezen niet op onderzoek gebaseerd, maar op klinische consensus. Dit geldt ook voor de beslisbomen in dit boek: zij moeten niet gezien worden als dwingende voorschriften, maar als hulpmiddelen om de besluitvorming te structureren en relevante overwegingen systematisch aan bod te laten komen.

9789031336081

Fiche technique

Auteur
VAN BALKOM Anton, VAN OPPEN Patricia,...
Rayon
Thérapies brèves
Editeur
BOHN, STAFLEU, VAN LOGHUM
Publié
2001
Pages
195
Language
néerlandais

Références spécifiques

Neuf

Commentaires (0)

Aucun avis n'a été publié pour le moment.